Spajaju se Nissan i Honda?
Foto: Ilustracija

Spajaju se Nissan i Honda?

Analitičari čuvenog "Blumberga" smatraju da će uskoro doći do poslovne saradnje, tačnije spajanja, Nissana i Honde.

Relativno skoro smo imali situaciju da je spajanje Nissana i Renaulta puklo, a kako bi ostali konkurentni Toyoti očekuje se da dođe do poslovne saradnje sa Hondom, koja jedina može tako nešto da pruži.

"Honda nikada nije bila agresivna na tržištu i na prvi pogled njeno spajanje sa Nissanom djeluje nezamislivo, ali Toyotina kompetitivnost je takva da je ovakva saradnja potrebna, posebno posle propale saradnje sa Renaultom", smatra gospodin Kato jedan od Blumbergovih analitičara.

Ni Honda ni Nissan se nisu javili povodom ovih objava, a Kato smatra da japanska auto industrija može da se podjeli u dvije gigantske grupe, pošto Toyota uz sebe već ima Mazdu, Suzuki i Subaru, prenosi SN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.