Maduro poručio da je spreman da razgovara sa Trampom
Nikolas Maduro

Maduro poručio da je spreman da razgovara sa Trampom

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je, nakon skoro godinu, dao prvi intervju za američke medije.

Maduro je u intervjuu za "Washington Post" objasnio neuspjeh politike američkog predsjednika Donalda Trampa prema Karakasu i da je spreman na dijalog s Vašingtonom.

"Smatram da je Majk Pompeo doživio neuspjeh u Venecueli i da je odgovoran za neuspjeh Donalda Trampa u njegovoj politici prema našoj zemlji. Mislim da je Tramp imao odvratne savjetnike za Venecuelu. Bivši savjetnik za sigurnost Džon Bolton i Majk Pompeo, specijalni predstavnik SAD za Venecuelu, Eliota Abramsa doveli su do pogrešne predstave", rekao je Maduro.

Venecuelanski lider takođe je izrazio spremnost za direktan dijalog s Trampom.

"Ako između vlada postoji poštovanje, bez obzira na to koliko su velike Sjedinjene Američke Države i ako postoji dijalog, razmjena istinitih informacija, budite uvjereni da možemo da stvorimo novu vrstu odnosa", uvjerava Maduro, prenosi Avaz.ba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.