Prekršile tradiciju: Vozile po zabranjenom gradu, Kinezi ih osudili(FOTO)
Foto: Thinkstock

Osuda velikog dijela kineske javnosti

Prekršile tradiciju: Vozile po zabranjenom gradu, Kinezi ih osudili(FOTO)

Dvije mlade žene slikale su se ispred automobila kojim su se neometano vozile unutar pekinškog Zabranjenog grada i izazvale lavinu osuda na internetu, pošto se radi o jednom od najstrože čuvanih lokacija u Kini.

Zabranjeni grad, nedaleko od trga Tjenanmen, star je 600 godina i nekada je bio rezidencija kineskih careva. Važi za simbol kineske prestonice, a prošle godine ga je posjetilo 19 miliona ljudi.

U kompleks se može ući samo pješice. Međutim, u ponedjeljak, kada je kompleks tradicionalno zatvoren, luksuzno vozilo je uspjelo da uđe u Zabranjeni grad, prenosi Beta.

Fotografije dvije mlade žene, s naočarima za sunce, postavljene su na društvenoj mreži Veibo i brzo navukle bijes korisnika.

kineskinje

Foto: Twitter

Državni mediji su u subotu podsjetili da je nekadašnji predsjednik Francuske Fransoa Oland tokom posjete 2013. izašao iz kola i u Zabranjeni grad ušao pješke. Uprava se u petak izvinila i obećala da će rasvijetliti incident.

Izgrađen za 14 godina, kompleks je završen 1420. godine. U njemu su carevi iz dvije poslednje dinastije, Ming i Ćing, prebivali do 1911, kada je zbačen posljednji car, trogodišnji Pu Ji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.