Arno pretekao Bezosa i postao najbogatiji čovjek na planeti
Bernar Arno

Arno pretekao Bezosa i postao najbogatiji čovjek na planeti

Najbogatiji Francuz, vlasnik i direktor LVMH-a Bernar Arno pretekao je Džefa Bezosa i postao najbogatiji čovjek na planeti, prema Forbsovoj "real time" listi.

Anroova neto imovina sada se procjenjuje na 117 milijardi dolara nakon što su akcije njegovog konglomerata LVMH koji se bavi luksuznom robom porasle u petak 1,66 odsto, što je dovelo da skoka na listi koja se ažurira u realnom vremenu.

Sa druge strane, Amazon je u poslednjoj trgovačkoj sesiji juče izgubio 0,7odsto vrijednosti što je dovelo do toga da Bezos padne na drugo mjesto sa 115,6 milijardi dolara.

Zbog Turskog toka jedna zemlja izgubila praktično cio prihod od tranzita gasa

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts ostao je na trećem mjestu liste sa 110,6 milijardi dolara.

Forbs ističe da bi Gejts i dalje bio na prvom mjestu liste najbogatijih "da nije donirao 35,8 milijardi tokom života u dobrotvorne svrhe, a i dalje nastavlja sa time".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.