Motociklista vozio 266 na sat
Ilustracija

Banjaluka

Motociklista vozio 266 na sat

Brzina od 266 kilometara na čas, kojom se kretao motociklista na magistralnom putu Banjaluka–Gradiška, najveća je koju su evidentirali presretači u Republici Srpskoj u prošloj godini, javljaju "Nezavisne novine".

Kako navode Nezavisne, u pitanju je motociklista koji je, kada ga je "ulovio" presretač, vozio 266  kilometara na čas na dionici puta gdje je ograničenje 80, što znači da je vozio 186 kilometara na čas više od dozvoljene brzine.

Drugi vozač je na području Bijeljine, na ograničenju od 80 kilometara na čas, vozio 100 više, odnosno 180 kilometara na čas.

Treća najveća brzina u prošloj godini, zabilježena je na području Laktaša, gdje je vozač na ograničenju od 100 vozio 167 kilometara na čas.

Iz Odeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS navode da su dva vozila opremljena uređajima za mjerenje brzine od 15. juna do kraja prošle godine u RS evidentirala 8.868 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila, prenose Nezavisne.

Ističu da se najveći broj prekršaja odnosi na prekoračenje propisane brzine od 10 do 20 kilometara na čas.

Kako prenose Nezavisne za prekoračenje od 10 do 20 kilometara na čas predviđena je novčana kazna od 50 KM.

Ko brzinu prekorači od 20 do 30 kiliometara na čas je rasponska kazna od 100 do 300 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom (od jednog do četiri meseca)  i dva kaznena boda.

Za prekoračenje više od 30 kilometara na čas izriče se rasponska novčana kazna od 400 do 1.000 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom (od dva do šest mjeseci) i dva kaznena boda, prenose Nezavisne.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.