Vazduh u Pljevljima skoro pet puta zagađeniji od dozvoljenog
Foto: Ilustracija

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine

Vazduh u Pljevljima skoro pet puta zagađeniji od dozvoljenog

U centralnom i sjevernom regionu Crne Gore koncentracije PM10 čestica su varirale tokom dana, saopšteno je iz Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

Prema poslednjim podacima sa mjernih stanica, od 17 časova, koncentracija PM10 čestica u Pljevljima iznosila je 229.6µg/m3, što je skoro pet puta više od dozvoljenih 50 µg/m3.

U Podgorici je u 17 sati izmjereno 61.6 µg/m3, u Bijelom Polju 85.1 µg/m3, a u Nikšiću 56.8 µg/m3.

"Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru Državne mreže, pokazuju da je u južnom regionu (primorska oblast – stanice se nalaze u Baru i Kotoru), kvalitet vazduha bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti ni jednog polutanta", saopšteno je iz Agencije. 

Najveće, maksimalne koncentracije izmjerene tokom jučerašnjeg dana su:

- u 22 časa u Pljevljima 399.4µg/m3
- u 23 časa u Podgorici 472.9 µg/m3
- u 18 časova u BijelomPolju 101.7 µg/m3 i
- u 11 časova u Nikšiću 320.7 µg/m3.

Minimalne, najmanje izmjerene koncentracije tokom jučerašnjeg dana su:

- u 15 časova u Pljevljima 74.5µg/m3
- u 15 časova u Podgorici 35.9 µg/m3
- u 8 časova u BijelomPolju 45.7 µg/m3 i
- u 16 časova u Nikšiću 19.51 µg/m3.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.