CG policija pronašla ukradena plovila vrijedna oko milion eura
ilustracija

U zajedničkim akcijama sa partnerskim službama

CG policija pronašla ukradena plovila vrijedna oko milion eura

Crnogorska granična policija je u zajedničkim akcijama sa partnerskim službama u protekloj godini postigla zapažene rezultate na pronalaženju i identifikaciji otuđenih plovila.

Sprovedene su dvije operacije „Stolen Boat” u akvatoriji i priobalju Jadranskog mora, Skadarskog jezera i rijeke Bojane, a pronalaskom 14 otuđenih plovila i dva vanbrodska motora ukupne vrijednosti oko 1.087.000 eura, crnogorska policija je pokazala da ima spremnost i kapacitete za čuvanje plave granice, saopštila je Uprava policije.

Sektor granične policije je, kako se navodi, planirao operacije u dvije faze, u maju i avgustu 2019. godine i u određenim slučajevima ostvario koordinaciju i saradnju sa Sektorom kriminalističke policije, Lučkom kapetanijom i Višim državnim tužilaštvom.

"Uspostavljenom operativnom podrškom na terenu, organizaciona struktura granične policije, Nacionalni komunikacioni centar – NCC Podgorica je razmjenjivao informacije i sa Glavnom jedinicom za ukradena plovila u Konstanzi - SR Njemačka, Obalskom stražom SAD, Graničnom policijom Velike Britanije i Italijanskom Guardia di Finanze.Podrška ovoj akciji je pružena kroz Projekt IPA2017 „Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu“ i sa Ministarstvom pravosuđa SAD – ICITAP.", stoji u saopštenju crnogorske policije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.