Dva mjeseca produžen pritvor osumnjičenim za ubistvo policajca
Foto: Vijesti.me/Luka Zeković

Dva mjeseca produžen pritvor osumnjičenim za ubistvo policajca

Podgorički Viši sud produžio je pritvor albanskim državljanima Ljuanu Hasanaju (43), njegovom bratu Ljuljzimu Hasanaju (49) i njihovoj majci Nuri Hasanaj (67), koji su osumnjičeni za ubistvo policajca Milutina Lekovića (41) u Herceg Novom.

“Osumnjičenima je pritvor produžen za još dva mjeseca”, saopšteno je Danu iz podgoričkog Višeg suda.

Prethodno je Viši sud dobio predlog Višeg državnog tužilaštva za produženje pritvora okrivljenima.

Ljuan Hasanaj osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva Lekovića. Njega Albanija potražuje zbog ubistva sa umišljajem i pokušaja ubistva i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja. Albanska policija potražuje i njegovog brata Ljuljzima od 2018. godine zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja, dok se njihova majka potražuje zbog prijetnji.

“Sve tri osobe se terete za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”,  saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Leković je ubijen u centru Igala nakon što je u njega sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila pucao privedeni albanski državljanin.

Među dokaznim materijalima nalaze se i snimci izuzeti sa okolnih kamera. Na njima se vidi i da je Hasanaj, nakon što je sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ispalio hitac u glavu policajca Milutina Lekovića, uperio pištolj i u policajca koji se nalazio na mjestu suvozača. Na snimku se ne vidi, ali policija pretpostavlja da je drugog policajca spasila činjenica da pištolj nije opalio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.