OEBS sa posebnom pažnjom prati aktuelna zbivanja u CG
Foto:MVP

Ambasador Šuković uručio pisma

OEBS sa posebnom pažnjom prati aktuelna zbivanja u CG

Ambasador Veselin Šuković, stalni predstavnik Crne Gore pri OEBS-u, razgovarao je danas u Beču sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom i predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom. Tom prilikom, ambasador Šuković uručio je sagovornicima pisma ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i upoznao ih sa aktuelnom situacijom u Crnoj Gori.

Generalni sekretar OEBS-a Greminger pozdravio je inicijativu Crne Gore da se o ovoj temi razgovara, naglasivši da sa posebnom pažnjom prati aktuelna zbivanja u našoj zemlji.

Istakao je da OEBS ohrabruje sve ključne aktere dešavanja u Crnoj Gori da postupaju pažljivo i djeluju konstruktivno. U kontekstu razgovora o negativnoj medijskoj kampanji velikih razmjera i lažnim vijestima kojima je Crna Gora izložena, izrazio žaljenje zbog takvog razvoja događaja, dodajući da je to, nažalost, realan problem, prisutan u skoro svim društvima današnjice - saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Dezir pozdravio je dosadašnju veoma dobru saradnju sa crnogorskim institucijama, posebno u dijelu unapređenja medijske legislative.

Govoreći o problemu učestalog širenja lažnih vijesti i dezinformacija, ocijenio je, kako je saopšteno,  da borba sa tim fenomenom zahtijeva dalje jačanje medijskih samoregulatornih mehanizama i snaženje medijske pismenosti.

"Posebno je naglasio važnost poštovanja etičkih standarda u novinarstvu i na neophodnost stalnog ukazivanja na slučajeve izostanka odgovornosti i profesionalizma novinara. Takođe, saopštio da je u osjetljivim i kritičnim momentima, sa kojim se trenutno suočava Crna Gora, od ključnog značaja ostvarivanje ravnoteže između neophodnosti osiguranja javnog reda, mira i ustavnog poretka i očuvanja evidentnih rezultata u oblasti ljudskih prava, kao i medijskoj sferi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.