Glas Slovačke uvijek bio na strani Crne Gore
Đukanović i Hloben

Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke

Glas Slovačke uvijek bio na strani Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Romana Hlobena.

 Đukanović je zahvalio ambasadoru Hlobenu na profesionalnom i prijateljskom angažmanu tokom mandata u Crnoj Gori, uz ocjenu da su odnosi u tom periodu dodatno unaprijeđeni u najboljem duhu prijateljstva između dva naroda i dvije države.

On je naglasio da je Crna Gora zahvaljujući snažnoj podršci Slovačke napravila važne korake na putu međunarodne afirmacije, prije svega ostvarila članstvo u NATO i značajan napredak prema Evropskoj uniji.

"Glas Slovačke uvijek je bio na strani Crne Gore i Zapadnog Balkana i na bilateralnom nivou i u okviru Višegradske grupe", poručio je Đukanović.

Podsjetio je na intenzivne političke kontakte između dvije države i saradnju na svim poljima, posebno u oblasti finansija, odbrane, unutrašnjih poslova i parlamenata. Uz zahvalnost za razvojnu pomoć Slovačke, Đukanović je pozdravio i održavanje prve sjednice Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji između dvije vlade, što je dobra osnova za dalje unapređenje saradnje.

ukanoviHloben2

Ambasador Hloben je iskazao zadovoljstvo izuzetnim odnosima dvije države uz visoke ocjene za kvalitet saradnje tokom njegovog mandata i postignuća Crne Gore, kao moderne države i uspješne evropske priče. On je ponovio snažnu podršku evropskoj perspektivi Crne Gore i ZB u kontekstu očuvanja stabilnosti i jačanja konkurentnosti na globalnom planu.

Predsjednik Đukanović je ambasadoru Hlobenu poželio dalji uspjeh na ličnom i profesionalnom planu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.