Komemoracija povodom smrti poznate glumice: Neda Arnerić bila je i ostaće velika
Foto:AA

Komemoracija povodom smrti poznate glumice: Neda Arnerić bila je i ostaće velika

Neda Arnerić bila je i ostaće velika, ne samo glumica već i osoba sa izuzetnom dušom, prijateljica i dama sa velikim slovom "D" koja je brisala i briše granice među državama i ljudima, riječi su kojima su se danas od glumice oprostili njena porodica, prijatelji i kolege na komemorativnom skupu u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić naveo je da su nevjerovatna skromnost i odsustvo pretjerane profesionalne ambicije Nedu Arnerić činili još većom.

"Neda je bila i ostaće velika, i to ne samo kada govorimo o njenom profesionalnom pozivu - glumi. Veliki umjetnici ne odlaze nikada", kazao je on.

Potom je pročitao telegrame saučešća Mire Banjac, Gorana Paskaljevića i Društva hrvatskih filmskih reditelja.

"Napustila nas je poslednja autentična zvijezda filma. Otišla je Neda sa izuzetnom dušom. Žao mi je što nisam tu. Veoma me je pogodila njena smrt. Još uvijek ne vjerujem da je otišla zauvijek", navela je Banjac u telegramu.

Reditelj Ivica Klemenc, prijatelj Nede Arnerić, kazao je da je često zvao Dobrica.

"Pravili smo planove za skijanje u martu, planove za ljetovanje. Ti sada više nećeš skijati, a ja ne želim", rekao je Klemenc.

Nakon komemoracije prikazan je film "Ukleti smo, Irina", reditelja Koleta Angelovskog sa Nedom Arnerić i Velimirom Batom Živojinovićem u glavnim ulogama.

Kremacija je 18. januara, u 16:30 časova na Novom groblju u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.