Dvije godine od ubistva Olivera Ivanovića: Održan pomen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu
Oliver Ivanović

Dvije godine od ubistva Olivera Ivanovića: Održan pomen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu

Povodom dvije godine od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici u četvrtak jutro, 16. januara održan je pomen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Pomen je počeo simbolično u 8.15 časova, u tačno vrijeme kada je Oliver ubijen, a njemu su prisustvovali njegova supruga Milena sa sinom, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri Marko Đurić, Nenad Popović, kao i brojni zvaničnici i ljudi.

"I prošle godine smo održali pomen u Hramu Svetog Save, u vrijeme kada se ubistvo desilo. Oliver je volio da odlazi u Hram sa sinom Bogdanom. To je bio ritual kada smo zajedno boravili u Beogradu. Tako da ću i ove godine to da uradim sa Bogdanom", rekla je Milena Ivanović prjie par dana za Kosovo Onlajn.

Kako je najavila pomen u Hramu će postati tradicija. "Da se svake godine 16. januara svi okupimo u to vrijeme u Hramu, podsjetimo se na Olivera i na to da ne smijemo nikad da ga zaboravimo", rekla je Milena.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sjedišta GI u Kosovskoj Mitrovici. Pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su tada nalazi obdukcije.

Na optužnici kosovskog tužilaštva se nalaze imena šestoro Srba, ali nijedan od njih nije optužen kao nalogodavac, niti kao izvršilac ubistva, već im se na teret stavlja pomaganje u ubistvu ili prikrivanje tragova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.