Jedinstvene fotografije: Vjenčali se s aktivnim vulkanom u pozadini
Foto:Facebook

Jedinstvene fotografije: Vjenčali se s aktivnim vulkanom u pozadini

Jedan filipinski par nije dozvolio da im odavno planirano vjenčanje pokvari erupcija vulkana Taal koji je dim i pepeo počeo da izbacuje dva sata prije početka ceremonije.

Zvanični fotograf vjenčanja Randolf Evan kazao je da nije bilo nikakvih naznaka niti prethodne najave o tome da bi se vulkan mogao aktivirati.

"Tokom priprema za vjenčanje primijetili smo bijeli dim, tek onda shvativši da se događa nešto neuobičajeno", kazao je Evan.

U poslijepodnevnim satima filipinske vlasti su podigle nivo uzbune na drugi najviši stepen, upozorivši da bi do erupcije moglo doći za samo nekoliko sati.

Ali uprkos upozorenjima, Čino i Kat odlučili su da im "ništa neće ovi dan pokvariti" te su nastavili s proslavom na imanju Savana, samo nekoliko kilometara udaljenom od vulkana.

Kazali su da su se i domaćini i zvanice osjećali bezbjedno, jer je mjesto bilo nešto izdvojenije.

"Zanimljivo je u kolikoj su mjeri sve zvanice bile mirne i opuštene. Radilo se o intimnom vjenčanju kojem su prisustvovali roditelji bračnog para i njihovi bliski prijatelji. Svi smo u jednom trenutku primijetili da nam po odjeći pada pepeo, ali nije bilo alarmantno dok nije pala noć i dok vazduh nije postao zagađeniji", ispričao je Evan.

Gosti su odlučili da podijele fotografije s vjenčanja s jedinstvenom pozadinom. Na nekima se vidi munja koja se izdigla na nebu i nestala u oblaku dima.

Zvanična Kancelarija UN za koordinaciju i humanitarne poslove (OCHA) objavila je da unutar opasne zone, oko 14 km od Taala živi više od 450.000 ljudi.

Vulkan na Filipinima lavu je počeo da izbacuje u ponedeljak, zbog čega je evakuisano oko 45.000 stanovnika ugroženih područja.

 

Hina/N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.