Drveni splavovi atrakcija za turiste u Njemačkoj

Turistički proizvod Sjevera CG

Drveni splavovi atrakcija za turiste u Njemačkoj

Nacionalni parkovi Crne Gore u saradnji sa „Udruženjem raftera i stanovništva NP Durmitor“ i udruženjem „Triftar“ predstavili su splavarenje drvenim splavovima i čamcima rijekom Tarom, kao jedinstvenu ponudu ovog zaštićenog područja, na sajmu turizma u Štutgartu.

Ovaj sajam je idealna prilika da Nacionalni parkovi zajedno sa udruženjima predstave pomalo zaboravljenu i jedinstvenu ponudu kao što je splavarenje „suzom Evrope“ uz pomoć drvenog splava. Ova vrsta splavarenja privukla je veliki broj zainteresovanih posjetilaca, ali i učesnike sajma iz drugih država. 

„Rafting je na sjeveru Crne Gore jedan od najznačajnih turističkih proizvoda. Turistički poslenici zaista to rade na savremen i bezbjedan način. Poštuju se svi standardi i mogu reći da sam ponosan što se jedna takva aktivnost odvija u Nacionalnom parku Durmitor, koji je prepoznat u svijetu i po svojoj ljepoti. Spust Tarom drvenim splavom je  jedinstvena ponuda u Evropi i u svijetu i ja sam ponosan na ove ljude koji čuvaju tradiciju tog kraja, ali i Crne Gore“ poručio je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Predstavnik udruženja „Triftar“ Goran Leković koji živi i radi na Tari kazao je da rafting doživljava ekspanziju u Crnoj Gori.

“Gotovo da nema turiste koji je posjetio našu zemlju, a da nije bio na adrenalinskom spustu na „suzi Evrope“. Splavarenje je jedinstvena avantura i zato što za svaku vožnju Tarom moramo pripremiti novi splav“, kazao je Leković. 

splavarenje

Da bi posjetiocima sajma dočarali izgled splava, postavljena je i maketa koja je privukla veliki broj znatiželjnih, ali i potencijalnih posjetilaca.

Predsjednik “Udruženja raftera i stanovništva NP Durmitor” Veljko Ostojić veoma je zadovoljan prvim učešćem na sajmu turizma u Štutgartu. On je kazao da je interesovanje veliko za rafting, splavarenje , planinarenje i ostale aktivnosti u prirodi, kao i da bez saradnje sa JPNPCG ne bi mogli biti dio tog velikog događaja. 

Nacionalni parkovi Crne Gore predstavljaju svoju bogatu turističku ponudu na internacionalnom sajmu turizma CMT u Štutgartu od 11. do 19. januara 2020, a na kojem Crna Gora učestvuje kao zemlja partner.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.