Ciljanim traganjem u Austriji i Njemačkoj uhapšena dva Crnogorca
Ilustracija

Ciljanim traganjem u Austriji i Njemačkoj uhapšena dva Crnogorca

Po međunarodnim potjernicama Crne Gore slobode su lišeni J.P. (31) i D.K. (57), oba iz Nikšića.

"Kriminalistička policija je, nakon raspisane međunarodne potjernice, sa partnerskim službama više zemalja među kojima je i Austrija, sprovodila aktivnosti ciljanog traganja, te prkupila saznanja o više lokacija u državama gdje se skrivao J.P.", saopšteno je iz Uprave policije.

 Ovo lice je, po operativnim saznanjima policije, član organizovane kriminalne grupe.

"J.P. je lišen slobode po potjernici NCB Interpol Podgorica 12. janura u Austriji, a potražuje se zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela teška krađa", navodi se u saopštenju.

Kroz ciljano traganje i međunarodnu policijsku saradnju službenici crnogorske policije i nadležnih njemačkih službi u Njemačkoj 9. januara je lišen slobode D.K.

"On se potražuje po potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja preostalog dijela kazne zatvora u trajanju od godinu dana na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopštili su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.