Supa sa bijelim lukom za odbranu od prehlada
Ilustracija

Supa sa bijelim lukom za odbranu od prehlada

Glavni sastojak ove supe je bijeli luk, a on je poznat kao jedan od najboljih i najjačih prirodnih antibiotika.

Sastojci:

glavica bijelog luka
1 luk
1-2 kocke za supu
voda po potrebi
kašika brašna
100 ml bijelog vina
200 ml kisjele pavlake
so
maslinovo ulje
3 tosta

Priprema:

Stavite kocku supe u vodu (napravite bujon). Isjecite sitno crni luk i stavite u maslinovo ulje. Pržite dok ne omekša. Izgnječite bijeli luk. Propržite sa crnim lukom, ali kratko, dok ne zamiriše. Dodajte brašno i bijelo vino. Sipajte bujon. Kuvajte 15-20 minuta, zatim štapnim mikserom usitnite jelo. Posolite i dodajte pavlaku. Napravite tost od hljeba, isecite ga na kocke i stavite u supu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.