Vrijedna donacija Opštoj bolnici u BP: Tkivni procesor za brži proces obrade uzorka

Vrijedna donacija Opštoj bolnici u BP: Tkivni procesor za brži proces obrade uzorka

Elektroprivreda Crne Gore, donirala je Opštoj bolnici u Bijelom Polju tkivni procesor u vrijednosti od 20 hiljada eura.

Direktorica bolnice, dr Biserka Bulatović, zahvalila se Elektroprivredi na vrijednoj donaciji.

“Ovaj aparat obezbijediće nam brzu i preciznu patohistološku dijagnostiku i bio nam je neophodan za rad patohistološke laboratorije” – kazala je direktorica Opšte bolnice.

Kako je navela doktorica Radmila Bajić, specijalista patolog u bjelopoljskoj bolnici su se do sada analize radile ručno i da će sa nabavkom ovog aparata posao biti lakši i što je najvažnije dobijaće se rezultati za znatno kraće vrijeme.

“Automatski tkivni procesor je moderan aparat za obradu tkiva, koji omogućava da se tkivni uzorak obradi u roku od 24 časa od uzimanja i time značajno skraćuje vrijeme postavljanja dijagnoze. Sa ovim aparatom ćemo dobiti i na kvalitetu, jer se proces obrade uzorka odvija standardizovano, po tačno zadatom programu. Aparat omogućava istovremenu obradu 80 do 120 uzoraka, za svaku od 12 pozicija, na kojoj se uzorak obrađuje je moguće individualno programirati vrijeme trajanja obrade” – zaključila je dr Bajić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.