Goran Danilović

"DF i Demokrate treba da sjednu za isti sto"

Ujedinjena Crna Gora je među prvima saopštila da moramo pokušati sa objedinjavanjem političke snage u opoziciji, makar među onima koji dijele iste ili slične vrijednosti, kazao je poslanik te stranke Goran Danilović, prenosi Dan.

Opozicija, kako ističe, mora pripremiti vlastite politike za zajedništvo koje se očekuje i svi bez izuzetka moraju za isti sto ukoliko ne planiraju da budu uz Demokratsku partiju socijalista.

“Moramo preći preko razmirica i saopštiti odlučan i jasan stav da idemo rame uz rame u odlučujuću borbu za slobodu Crne Gore. Prvi koraci su najteži i zato ih treba uraditi tiho. Mi smo tu, bez ucjenjivačkih namjera, samo tražimo jasnu zajedničku politiku. Trenutak je da za isti sto sjednu Demokrate i Demokratski front, a potom i svi drugi koji neće nikada priskakati u pomoć DPS-u. A ako, iz nekog razloga, svi ne možemo zajedno, ako je omraza veća čak i od ideje koju branimo, onda makar politički korektno i ljudski treba to da objavimo građanima i saopštimo kako je pametnije da idemo, ne napadajući se, jedni pored drugih, ali prema istom cilju”, poručio je Danilović.

Naglašava da građani očekuju politički odgovor na politički džumbus koji je izazvao DPS.

“Bilo bi strašno pogrešno, i mi to nikada nećemo činiti, da se sada češemo o litijski protest građana, gdje ogroman broj pravoslavaca izlazi na ulice i šeta u najvećim skupovima ikad viđenim u Crnoj Gori. Tamo treba da budemo i ostanemo kao i svi vjerujući ljudi. Taj otlor je nadpartijski i zato je ovako istrajan i veličanstven”, kazao je predsjednik UCG.

Za početak, kako je rekao, treba zajednički pružiti otpor pozivima da se vrate u odbore Skupštine i “nešto kao dogovaraju sa DPS-om“.

“To je bila i ostaje promašena politika. Moramo sve staviti na sto i to brzo: šta je danas sa tehničkom vladom, hoćemo li u bojkot izbora i institucija ili pod kojim uslovima idemo na izbore? Razjedinjeni smo lak plijen, a, makar i tehnički, ujedinjeni smo na vratima prvog velikog uspjeha. Nema više vremena za kalkulisanje i iščekivanje. Vrijeme za odluke je davno prošlo, ali narod i greške političkih protivnika otvaraju nam još jednu šansu. Prokockamo li je, prokockaćemo i politike i pos lednju narodnu nadu, a to nam nikada neće biti oprošteno”, zaključio je Danilović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.