Meljine: Hidrotehnički tunel kod kružnog toka zaustaviće plavljenje
Izvor: Radio Jadran

Meljine: Hidrotehnički tunel kod kružnog toka zaustaviće plavljenje

Dio bujičnog potoka Nemila kod kružnog toka u Meljinama, koji prilikom obilnih padavina plavi kružni tok kao i zemljište u radijusu od 50 m, trebalo bi da bude regulisan izgradnjom novog hidrotehničkog tunela u dužini od 60 m.

On bi, kako je navedeno u programskom zadatku, trebalo da „primi sve količine maksimalnih 100-godišnjih voda koje se mogu pojaviti na ovom dijelu potoka“,piše Radio Jadran.

Armirano-betonska konstrukcija novog hidrotehničkog tunela trebalo bi da bude postavljena kolovozom postojeće ulice od kružne raskrsnice prema manastiru Savina.

Podnosilac zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole je Opština Herceg Novi ili drugo lice uz saglasnost Opštine Herceg Novi.

Izradu tehničke dokumentacije obaviće Agencija za izgradnju i razvoj Opštine Herceg Novi, samostalno ili u saradnji sa drugim ovlašćenim licima, pri čemu vodeći projektant (kao i privredno društvo), treba da ima odgovarajuće reference za izradu tehničke dokumentacije za ovu vrstu objekata.

Investitor je obavezan da do podnošenja zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole pribavi Katastar instalacija za pomenutu lokaciju od nadležnih javnih preduzeća i reguliše sva pitanja koja se odnose na imovinsko-pravne odnose i pripremne radove za potrebe građenja.

Hercegnovski odbornici na sljedećem skupštinskom zasijedanju trebalo bi da daju saglasnost na Prijednolog Odluke o lokaciji za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – regulacije dijela bujičnog potoka Nemila na potezu kružnog toka u Meljinama. Ona će biti osnov za izradu glavnog projekta i izdavanje građevinske dozvole.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.