Advokatima će se suditi za prevaru u pokušaju

Oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije

Advokatima će se suditi za prevaru u pokušaju

Viši sud obustavio je postupak protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, nezvanično je za TVCG saopšteno iz Višeg suda.

Rješenjem vijeća Višeg suda potvrđena je optužnica SDT-a kojom je Rodiću, Gazivodi i Radulović, stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela prevara u pokušaju.

Portparolka Višeg suda, Aida Muzurović, kazala je da SDT može izjaviti žalbu Apelacionom sudu, dok advokatima nije dozvoljena žalba zbog stavljanja na teret krivičnog djela prevara u pokušaju.

Tužilaštvo sumnjiči Rodića, Gazivodu i Radulovićevu da su čelnicima italijanske kompanije A2A, koja je upravljala Elektroprivredom (EPCG), tražili novac, obećavajući im povlašćen status u istrazi.

U optužnici se navodi da je Rodić, u periodu od aprila 2016. do februara 2017. godine, formirao kriminalnu organizaciju, čiji je cilj obavljanje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

On je, kako se navodi, u tu kriminalnu organizaciju lično odredio druge osobe za pripadnike, koji su prihvatili članstvo, pa su njeni pripadnici postali Gazivoda i Radulović, prenose Vijesti.

Navodi se i da su optuženi, radi realizacije kriminalnog plana, lažno prikazivali činjenice kako bi doveli u zabludu italijansku kompaniju A2A i njene predstavnike.

Kako je objašnjeno, Rodić im je navodno predstavio da je sa glavnim specijalnim tužiocem, Milivojem Katnićem, drug iz vojske i da izlaskom na jednu večeru može pomoći kompaniji A2A da izbjegne krivično gonjenje.

Za to je, navodno, tražio 600 hiljada eura

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.