Veljović ugostio policajce koji su spasili tri osobe na Skadarskom:  Bezbjednost građana prioritet
Sa sastanka

Direktor policije pozdravio hrabrost i human gest službenika

Veljović ugostio policajce koji su spasili tri osobe na Skadarskom: Bezbjednost građana prioritet

Direktor Uprave policije sastao se danas sa policijskim službenicima plovne jedinice Lakić Sinišom i Anđušić Zoranom, koji su pružili pomoć ugroženim osobama na ostrvu Toplah na Skadarskom jezeru 5. januara tekuće godine.

„Pozdravljam humani gest i hrabrost koju ste pokazali u nastaloj situaciji, kada ste i pored redovnih radnih obaveza na zaštiti državne granice pomogli onima kojima je u tom trenutku pomoć bila najneophodnija, te ste i ovoga puta pokazali da policija brine o svim građanima i da je njihova bezbjednost prioritet za sve nas“, kazao je Veljović. 

„Situacija je nalagala brzu i efikasnu reakciju, a vi ste požrtvovanim činjenjem koristeći vaše sposobnosti i znanja uspješno završili ovu misiju“, naglasio je on.

Plovna jedinica je,podsjećaju iz policije, primila poziv za pomoć da se na pomenutom ostrvu nalazi svešteno lice sa još dvije osobe, od toga jedno maloljetno lice, te da nemaju osnovne životne namirnice i da zbog loših vremenskih uslova ne mogu isploviti.

Događaj se odvijao u složenim atmosferskim uslovima, po jakom vjetru i talasima koji su predstavljali realnu opasnost za građane i službenike policije.

Odmah po primljenom pozivu policijski službenici Siniša Lakić i Zoran Anđušić su se patrolnim čamcem uputili na zahtijevanu lokaciju i ponijeli hranu i vodu za ugrožene, a nakon što su se stekli uslovi za isplovljavanje, evakuisali su ih na bezbjednu lokaciju, dodali su iz UP.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.