Rohani: Obaranje ukrajinskog aviona bila
Hasan Rohani

Rohani: Obaranje ukrajinskog aviona bila "neoprostiva greška"

Predsjednik Irana Hasan Rohani, u televizijskom obraćanju, izjavio je da je obaranje ukrajinskog aviona bila "neoprostiva greška".

Rohani je rekao i da je riječ o "tragičnom događaju" koji će, kako je istakao, detaljno biti ispitan.

"Iran će kazniti sve odgovorne za nenamjerno obaranje ukrajinskog putničkog aviona", poručio je Rohani.

U međuvremenu, portparol iranskog pravosuđa Golamhosein Esmail saopštio je da su "neke osobe" uhapšene zbog uloge u obaranju aviona, ne navodeći detalje.

Rohani je obaranje aviona nazvao "neoprostivnom greškom", ocijenivši da ne može samo jedna osoba da bude odgovorna za tu nesreću, prenosi Rojters.

"To što su iranske oružane snage priznale svoju grešku je dobar prvi korak. Treba da uvjerimo ljude da se to neće ponoviti", rekao je Rohani.

On je dodao da njegova vlada ima odgovornost prema Irancima i drugim narodima, čiji su državljani poginuli u padu aviona.

Avion "boing 737" ukrajinske kompanije "Internešenel erlajnz" oboren je neposredno nakon polijetanja sa aerodroma u Teheranu, pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.