U opštinama smanjen broj zaposlenih za 580
Suzana Pribilović

Pribilović saopštila

U opštinama smanjen broj zaposlenih za 580

Na lokalnom nivou, u odnosu na 2018, smanjen je broj zaposlenih za 580, saopštila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

"Na lokalnom nivou imamo 580 manje službenika nego u 2018. kada smo počeli proces optimizacije", navela je Pribilović i podsjetila da je započet najsloženiji proces optimizacije javne uprave.

"Zaustavili smo trend zapošljavanja u javnoj upravi što se nije negativno odrazilo na ukupan rast zaposlenosti u Crnoj Gori", navela je Pribilović.

U prethodnoj godini, kako podsjeća, počela je reorganizacija javne uprave pa danas imamo šest organa manje.

“Vlada Crne Gore je posvećena tome da javna uprava bude pravi servis građana – optimalna, ekonomična i efikasna”, zaključila je Pribilović u video poruci, koju je objavila Vlada Crne Gore.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.