Ćulafić: Nema devastacije Gorice, URA obmanjuje građane
DPS

Ćulafić: Nema devastacije Gorice, URA obmanjuje građane

Nedolazak na sjednice Skupštine Glavnog grada ostavlja sve više i više posledica po djelovanje podgoričke URA-e. To je posebno vidljivo po današnjem konfuznom i blago histeričnom saopštenju kojim je pored loše namjere demonstrirano i ozbiljno neznanje, kazao je Stefan Ćulafić, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Naime, radovi koji se izvode na ulici Nova 3, predviđeni su DUP-om “Zagorič 1 - dio Zone A” iz 2013. godine dok ovo rešenje postoji u planskoj dokumentaciji još od 2008. godine.

"Dakle riječ je o planu koji je na snazi već skoro 7 godina, dok samo rešenje je postojalo čak 10 godina prije izbora aktuelne gradske uprave, a Glavni grad, kao i sve ostale lokalne samouprave, da podsjetimo kolege iz URA-e, ima obavezu da poštuje usvojene planove. Pomenutim planom predviđena je rekonstrukcija Ulice Veliše Mugoše, izgradnja Ulice Nova 1 sa upravnim parkingom, Ulice Nova 2 i dijelu saobraćajnice Ulica Nova 3 (pored objekata u podnožju brda Gorica). Dakle riječ je o planu koji predviđa dalji razvoj našeg grada budući da će pomenute saobraćajnice imati javnu rasvjetu, atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, vodovod, kao i semafor na raskrsnici Ulice II crnogorskog bataljona i Nove 1.", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Čulafić kaže da je apsolutna neistina da je riječ o projektima kojima se planira devastacija Glavnog grada već upravo suprotno - u pitanju su projekti kojima se dalje infrastrukturno i komunalno uređuje Glavni grad i kojima se stvaraju pretpostavke za kvalitetniji život stanovnika u ovom dijelu grada a za koje će Glavni grad platiti preko milion eura.

"U prilog tome govori i činjenica da je ovaj projekat iniciran od strane predsjednika osam skupština etažnih vlasnika iz ulica Veliše Mugoše i II Crnogorskog bataljona. Valjda ipak, stanovnici ovog područja bolje znaju koje su njihove potrebe nego gospoda iz URA-e iz udobnih fotelja iz kojih sa drugog kraja grada pišu besmislena saopštenja. Populizam i demagogija nije nikada bila karakteristika Demokratske partije socijalista i nikada nijesmo podlijegali pred jeftinim medijskim pritiskom. Tako će biti i ovog puta a uprava Glavnog grada predvođena DPS-om nastaviće posvećeno da radi na izgradnji Podgorice za šta nam građani u kontinuitetu daju povjerenje. Ostali slobodno neka nastave da piskaraju neistine. To je već dokazani recept za neuspjeh na izborima i tu im se nećemo miješati", naveo je Čulafić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.