Foto: Podgorica.me

Glavni grad Podgorica

"Nema riječi o devastaciji Gorice"

Povodom fotografija objavljenih na pojedinim portalima, te zloupotrebe istih od strane određenih opozicionih političkih partija, iz Glavnog grada su saopštili da se radi o fotografijama snimljenim na gradilištu trase Ulica Nova 3, na kojoj je u toku izvođenje zemljanih radova.

"Ovi radovi izvode se za potrebe komunalnog opremanja objekata, što je ugovorena obaveza Glavnog grada Podgorice, a vrše se na osnovu usvojene planske, odnosno projektne dokumentacije. Izgradnja, odnosno rekonstrukcija ovih saobraćajnica, predviđena je DUP-om „Zagorič 1 – dio Zone A“, Izmjene i dopune iz 2013. godine, koji se nalazi na web sajtu Glavnog grada Podgorice i u isti je moguće izvršiti uvid", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Objašnjavaju da su u skladu s navedenim, pristupili izvođenju radova na rekonstrukciji Ulice Veliše Mugoše, izgradnji Ulice Nova 1 sa upravnim parkingom, Ulice Nova 2 i dijelu saobraćajnice Ulica Nova 3 (pored objekata u podnožju brda Gorica).

"Saobraćajnice će imati javnu rasvjetu, tk, atmosfersku, fekalnu kanalizaciju i vodovod, kao i semafor na raskrsnici Ulice II crnogorskog bataljona i Nove 1. Uz saobraćajnice je predviđen i trotoar", navodi se u saopštenju.

0061030x7681

Foto: Podgorica.me

Takođe, istakli su da se radi o projektu koji je iniciran od strane predsjednika osam skupština etažnih vlasnika iz ulica Veliše Mugoše i II Crnogrskog bataljona.

"Realizacija ovih saobraćajnica, predstavlja jednu od većih investicija u saobraćajnu infrastrukturu na području Glavnog grada u ovoj godini, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.030.478,67 eura sa PDV-om."

Zato su pozvali predstavnike pokreta URA da oni, kako kažu „jednom u životu budu iskreni“, pa saopšte zašto im smeta navodno betoniranje Podgorice, ali uredno “zažmure” kada pojedine građevinske firme njima bliske grade nova “naselja” na više lokacija u Podgorici.

"Podsjećamo građane da su to one iste firme koje su ranije od predstavnika vlasti tražile da se na njihovoj imovini predvide poslovni i stambeni objekti, a da na okolnim parcelama zelene površine. Ako se predstavnici GP URA baš toliko bore za održivi razvoj sa minimalnom gradnjom, zašto na vlastitom zemljištu traže da im se ucrtavaju višespratni objekti? Umjesto primarnog cilja da manipulisanjem javnosti na politikantski i nedobronamjeran način prikupe jeftine političke poene, predstavnici GP URA bi trebalo da prije ovakvih javnih objava provjere sve činjenice, jer po ko zna koji put demonstriraju neznanje i neinformisanost", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.