Pakujete ostatke hrane u foliju? Time dovodite sebe u veliku opasnost, a evo i zbog čega
Foto: Profimedia

Pakujete ostatke hrane u foliju? Time dovodite sebe u veliku opasnost, a evo i zbog čega

Nakon ručka nam skoro svaki dan ostane hrane koju bismo mogli da iskoristimo i kasnije, ali će ona biti dobra samo ako je pravilno odložimo.

Zasigurno je za mnoge najlakše hranu umotati u aluminijsku foliju, ali tako može da se ugrozi i zdravlje, piše Večernji.hr.

Neke bakterije proizvode toksične stvari koje ne mogu biti uništene kuvanjem na visokim temperaturama i bakterije se razmnožavaju ako hrana ostane na sobnoj temperaturi.

 I bakterije, baš kao i mi, trebaju kiseonik, a aluminijska folija zapravo ne sprječava ulazak vazduha, piše msn.com.

To znači da bakterije i kroz foliju dobiju vazduh pa nastavljaju da se razmnožavaju.

Zato je najbolje hranu odložiti u plastične posude s poklopcem.

Takođe, bitno je da je spremite u frižider, i to ne duže nakon dva sata od pripreme jer ako hrana stoji duže od dva sata na sobnoj temperaturi, to je idealna prilika za razvoj bakterija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.