Crvenica i Đukanović dobitnice priznanja PRO PR Globe Awards
Logo, foto: Facebook

Crvenica i Đukanović dobitnice priznanja PRO PR Globe Awards

Direktorica komunikacionog odjeljenja Erste banke u Podgorici Dragana Crvenica, i šefica Vladine Službe za odnose s javnošću i savjetnica predsjednika Vlade Olivera Đukanović, dobitnice su priznanja PRO PR Globe Awards.

Međunarodna komisija PRO PR Globe Awards, koju čine renomirani evropski i regionalni stručnjaci, odlučila je da ove godine priznanje za doprinos razvoju struke odnosa s javnošću dobiju 24 ugledna regionalna i strana komunikaciona stručnjaka, prenosi Mina Biznis.

Dobitnici priznanja iz Srbije su šefica komunikacija za 24 tržišta Evrope i Evroazije pri Microsoftu, Tanja Tatomirović, službenica za komunikacije i medije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji, Tamara Koštro, kao i kreativni direktor i vlasnik preduzeća AgitPROP, Lazar Bošković.

Hrvatski dobitnici su šefica korporativnih poslova za Nestle Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, Irena Kurtanjek, direktorica korporativnih komunikacija u Hrvatskom Telekomu, Nina Išek Međugorac, kao i pomoćnik izvršnih direktora odnosa s javnošću i marketinga Privredne banke Zagreb, Dražen Dumančić.

U Sloveniji, PRO PR Globe Award ide u ruke savjetnice za poslovnu komunikaciju i protokol na Univerzitetu Primorska, Ksenije Benedetti, šefici marketinga fabrike stakla Rogaška, Judite Vrečar, te šefu odnosa s javnošću festivala Lent, Borisa Črniča.

Stručnjak za PR i komunikacije pri Al Jazeeri Balkans, Melina Kamerić, i šef studija Odnosa s javnošću na Mostarskom Univerzitrzu, Nino Ćorić su dobitnici iz Bosne i Hercegovine.

Šef korporativnog marketinga Gemak Trade Skopje, Dušan Marković, odnosi priznanje u Makedoniju.

Na svečanoj dodjeli biće uručena i tri posebne priznanja: PRO PR Vision City gradu Žalcu, Vision Manager Danici Zorin Mijošek, te PRO PR Infigo Award Takashi Inoue za poseban doprinosa razvoju struci odnosa s javnošću.

PRO PR Globe Awards je program nagrađivanja pojedinaca koji svojim radom doprinose boljoj percepciji i pozicioniranju profesije odnosa s javnošću na lokalnom i globalnom nivou. Utemeljen je 2012. godine povodom obilježavanja desete godišnjice PRO PR konferencije. Specifičan je po tome što je namijenjen prvenstveno pojedincima, a ne projektima, ali i po tome što za kandidaturu nije potrebno uplaćivati nikakve takse.

Svečana dodjela priznanja održaće se 20. marta u hotelu Breza u Podčetrteku, u sklopu međunarodne PRO PR konferencije.

Priznanje PRO PR Globe Awards uključuje i unikatnu statuu koju će za ovu priliku izraditi studenti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.