Novi rekord: Đoković šesti put najbolji sportista Balkana
Novak Đoković

Novi rekord: Đoković šesti put najbolji sportista Balkana

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, rekordni šesti put proglašen je za najboljeg sportistu Balkana, u tradicionalnom 47. izboru koji organizuje Bugarska nacionalna agencija (BTA).

U glasanju deset agencija sa Balkana, Srbiju je predstavljao Tanjug, a Đoković je kao šampion Australijan opena i Vimbldona dobio 73 boda i ubjedljivo pobijedio za 2019. godinu.

Drugi je najkorisniji igrač NBA lige grčki košarkaš Јanisa Adetokumbo, koji je osvojio 45 bodova, dok je na trećem mjestu rumunska teniserka, šampionka Vimbldona, Simona Halep sa 40 bodova .

Đoković je prethodno bio pet puta u nizu najbolji od 2011. do 2015, a šestom titulom oborio je rekord čuvene bugarske atletičarke Stefke Kostadinove, koja je bila pet puta najbolja (1985, 1987, 1995, 1886, 1997).

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.