Raičević i Gojković pušteni da se brani sa slobode
Raičević, foto: Screenshot/RTCG

Raičević i Gojković pušteni da se brani sa slobode

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu glavni i odgovorni urednici portala IN4S i Borba Gojko Raičević i Dražen Živković pušteni su da se brane sa slobode.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda. Podršku ispred tužilaštva su im dali funkcioneri DF-a,prenosi RTCG.

Raičevič, je nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, novinarima kazao da je jasno da je njegovo hapšenje zavjera između policije  tužilaštva, sudsva koja je, kako tvrdi, koordinisana od strane američke ambasade.

Kaže i da su mu pojedini mediji, već juče nacrtali metu.

Raičević je saopštio da je nakon hapšenja bivše urednice FOS media Anđele Đikanović, bilo jasno da je on sljedeći koji će biti uhapšen.

Podsjećamo, policija u Podgorici lišila je slobode Dražena Živkovića(39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije, saopšteno je iz policije.

Takođe, Raičević je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu "IN4S".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.