Purišić:  26.000 novih radnih mjesta za tri godine (VIDEO)
Kemal Purišić

Purišić: 26.000 novih radnih mjesta za tri godine (VIDEO)

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić istakao je da je Vlada u poslednje tri godine povećavala izdvajanja za brigu o najranjivijim kategorijama stanovništva.

Purišić je istakao da je zaposlenost stanovništva rasla po stopi od prosječno 14,8%.

"To je nekih 26.000 novih radnih mjesta, što je bitno popravilo socijalne i ekonomske prilike na tržištu rada, a broj nezaposlenih je smanjen za 8.200", kazao je Purišić.

Ministar je istakao da je u prethodne tri godine izgrađeno oko 500 stanova za penzionere.

“Ove i naredne biće stvoreni su uslovi za novih 500 mjesta u staračkim domovima”, naveo je Purišić.

On je najavio završetak doma za stare u Podgorici i Nikšiću i početak gradnje u Plavu i Rožajama, a u Bijelom Polju objekat Slonište za žrtve nasilje, i u centralno dijelu zemlje Sklonište za žrtve trgovine ljudima.

"Sve ovo što smo radili protekle tri godino je bitno popravilo položaj naših građana i sa ovim aktivnostima ćemo nastaviti”, zaključio je Purišić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.