Oko 1.900 zaposlenih tražilo otpremnine
Suzana Pribilović

Zaključeno 50 sporazuma o prestanku radnog odnosa

Oko 1.900 zaposlenih tražilo otpremnine

Za sporazumni prestanak rada, uz isplatu otpremnina, prijavilo se 1.579 zaposlenih na centralnom nivou i 322 zaposlena na lokalnom nivou, što ukupno čini oko 1.900 zaposlenih u javnom sektoru, istakla je u razgovoru za Portal Analitika ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

 

“Ova brojka odgovara broju koji smo dobili iz ranije urađenih anketa. Do ovog momenta zaključeno je 50 sporazuma o prekidima radnih odnosa na lokalnom nivou”, precizirala je Pribilović u intervjuu za Portal Analitika.

U ovoj godini će se, kako je najavila, nastaviti sa implementacijom Plana optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru, posebno u okviru mjere zakjučivanje sporazumnih raskida radnih odnosa. 

“Mjera ograničavanja zapošljavanja u javnoj upravi, u strogo kontrolisanoj proceduri, dovela je do toga da smo zaustavili trend zapošljavanja u javnoj upravi, ali ne nauštrb ukupne zaposlenosti. U tom smislu, Vlada Crne Gore je mjeru ograničavanja zapošljavanja u javnoj upravi produžila i na ovu godinu”, naglasila je Pribilović. 

Ministarka javne uprave je podsjetila da novu organizaciju državne uprave čini čini 29 organa i 17 ministarstava, čime se broj državnih organa smanjio za šest u odnosu na 2018. godinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.