Dom za stare u Podgorici biće završen sredinom godine
Foto: PG Biro

Dom za stare u Podgorici biće završen sredinom godine

Na objektu Doma za stare na Starom aerodromu završen je veliki dio građevinskih radova. Iz Uprave javnih radova kazali su Dnevnim novinama da se radovi odvijaju ugovorenom dinamikom i da će gradnja biti završena sredinom ove godine.

Na taj način glavni grad dobiće najmoderniji i najvredniji objekat u oblasti socijalne zaštite, koji već sada dobija obrise kako bi trebalo da izgleda.

U proteklom periodu završen je veliki dio građevinskih radova, uz kontinuiranu komunikaciju i saradnju inženjerskog tima Uprave javnih radova, izvođača podgoričkog preduzeća “Fidija” i stručnog nadzora.

Krajem prošle godine postavljena je fasada na najvećem dijelu objekta, završena krovna konstrukcija, elektro i termotehničke instalacije, ugrađena kompletna spoljašnja bravarija, a u potpunosti su završeni i molerski radovi u jednoj od lamela. U toku su preostali radovi u unutrašnjem dijelu objekta, uključujući sobe i apartmane za korisnike i prostorije za osoblje.

Nakon završetka građevinskih radova, kako su kazali iz Uprave javnih radova, predstoji opremanje adekvatnim inventarom, kao i uređenje terena sa zelenim površinama i parking prostorom.

“Rok za završetak građevinskih radova na objektu je sredina naredne godine, za koji očekujemo da će biti ispoštovan. U toku je tenderski postupak za nabavku i ugradnju liftova, procijenjene vrijednosti 330.000 eura”, kazali su.

Vrijednost izgradnje objekta, na osnovu ugovora koji je krajem 2017. godine tadašnja Direkcija javnih radova (sadašnja Upravna javnih radova) potpisala sa podgoričkim preduzećem “Fidija”, sa nabavkom inventara i uređenjem terena iznosi nešto više od 8,78 miliona eura.

Iz Uprave javnih radova smatraju da će biti ispoštovan i finansijski dio ugovora.

“Kao na svakom gradilištu, usljed nepredviđenih i opravdanih okolnosti može doći do potrebe za izmjenom prvobitnog projekta u cilju poboljšanja postojećih inženjerskih rješenja, ali u ovom slučaju ne očekujemo da će biti značajnijeg povećanja ukupne vrijednosti investicije”, navode iz Uprave javnih radova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.