Vjernici SPC protestvuju u više gradova
Žabljak, foto: Antena M

Vjernici SPC protestvuju u više gradova

Vjernici Srpske pravoslavne crkve i večeras u više gradova Crne Gore šetaju iskazujući tako protest zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Vjernici SPC večeras šetaju u Bijelom Polju, Beranama, Andrijevici, Herceg Novom, Danilovgradu...

Barani su se ranije danas okupili u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira, nakon čega su u molitvenom hodu prošetali gradom.

Nakon Svete Arhijerejske liturgije u Sabornom hramu, pristalice SPC su se pod sloganom “Za odbranu naših svetinja” predvođeni mitropolitom Amfilohijem, uputili prema Trgu Vladimira i Kosare, prošli Bulevarom Dinastije Petrovića i naposljetku ponovo došli do hrama.

Pristalice Srpske pravoslavne crkve danas su u uobičajenom terminu prošetali i ulicama Žabljaka u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Oko 17 sati prošetali su uobičajenom maršrutom, od mjesne crkve glavnim gradskim saobraćajnicama do autobuske stanice i nazad.

Iz MCP SPC je ranije saopšteno da će nakon Božića organizovati litije dva puta sedmicno, četvrtkom i nedjeljom, kao i da ce to činiti dok se zakon ne povuče.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.