Vazduh opasan po zdravlje u Sarajevu, proglašena uzbuna
Foto: Avaz.ba

Vazduh opasan po zdravlje u Sarajevu, proglašena uzbuna

Zbog izrazito pogoršanih vrijednosti kvaliteta vazduha, Vlada Kantona Sarajevo proglasila je stepen upozorenja "Uzbuna".

Izdala je važna uputstva građanima u vezi sa boravkom na otvorenom, fizičkim aktivnostima, nošenju zaštitinih maski kao i korišćenju motornih vozila odnosno gradskog prevoza.

Zbog toga su danas mnogi stanovnici Sarajeva odlučili da ostanu u domovima, o čemu svedoče prazne ulice, prenosi portal Klix.ba.

Samo retki su jutros očito morali da izađu napolje, dok im je lice prekrivala zaštitna maska ili šal. Portal opisuje prizor kao sablasan.

Situacija u Sarajevu po pitanju zagađenja vazduha juttros je ipak bolja nego sinoć, iako je vazduh i dalje veoma nezdrav.

Prema merenjima u 10 sati, indeks kvalitet vazduha na Skenderiji je iznosio 420, a indeks iznad 50 se smatra nezdravim.

Zbog svega navedenog mnoge Sarajlije spas traže na obližnjim planinama poput Trebevića, Bjelašnice, Jahorine i Igmana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.