Vučinović: Opštinama 1,2 miliona eura pomoći zbog elementarnih nepogoda
Vučinović

U protekle tri godine

Vučinović: Opštinama 1,2 miliona eura pomoći zbog elementarnih nepogoda

Vlada Crne Gore je, u protekle tri godine, opštinama koje su bile pogođene elementarnim nepogodama uputila više od 1,2 miliona eura pomoći, saopštila je ministarka bez portfelja Marija Vučinović.

Ona je, u video poruci objavljenoj na Tviter nalogu Vlade, rekla da su za sve opštine koje su od 2017. godine bile pogođene elementarnim nepogodama reagovali pravovremeno i u skladu sa propisima.

„Vlada je uputila više o 725 hiljada eura finansijske pomoći, kao i urgentnu pomoć od 500 hiljada eura“, kazala je Vučinović.

Prema njenim riječima, samo tokom 2018. godine Vlada je uputila više od 200 hiljada eura urgentne pomoći opštinama na sjeveru Crne Gore.

Od toga, podsjeća ministarka, 70 hiljada eura je izdvojeno za Plav, po 50 hiljada opštinama Gusinje i Andrijevica, dok je 30 hiljada opredijeljeno Beranama.

„Prošle godine je, na ime urgentne pomoći, ministarstvima zdravlja i prosvjete, Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, opštinama Danilovgrad, Tuzi, Golubovci i Ulcinj, opredijeljeno oko 300 hiljada eura“, navela je Vučinović.

Kako je dodala, prošle godine je obrađeno 466 individualnih zahtjeva na osnovu kojih je odobreno blizu 207 hiljada eura.

„Naredni period biće posvećen saradnji na svim nivoima kako bi smo omogućili još kvalitetnije uslove i načine rada u cilju smanjenja rizika od potencijalnih katastrofa“, poručila je Vučinović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.