SAD pokušale da ubiju još jednog iranskog komandanta u Jemenu
Foto: Ilustracija

SAD pokušale da ubiju još jednog iranskog komandanta u Jemenu

Američka vojska pokušala je, ali bezuspješno, da istog dana kada je ubijen iranski general Kasem Solejmani, ubije drugog visokog iranskog komandanta u Jemenu, saopštili su anonimni američki zvaničnici.

Oni su naveli da su u napadu ciljali na jednog od vrhovnih komandanata iranske Revolucionarne garde, Abdula Reza Šahlaia, ali da misija nije bila uspješna. 

Pentagon je odbio da komentariše tu tajnu operaciju. 

"Vidjeli smo izvještaj o bombardovanju 2. januara u Jemenu, koji se dugo posmatra kao siguran prostor za teroriste i druge protivnike SAD. Ministarstvo odbrane neće komentarisati operacije u tom regionu", rekla je mornarički komandant Rebeka Rebarič, portparolka Pentagona, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.