Albanske političke partije Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću
Nikola Gegaj

Albanske političke partije Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj ocijenio je da je dobro što, za razliku od nekih drugih stranaka, albanske političke partije Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću i što svoj politički interes podređuju tome.

"Demokratska partija socijalista se neće miješati u to kako će nastupati manjinske stranke na parlamentarnim izborima. Naravno, u političkom životu koalicije se stvaraju kada za to postoje politički interesi. Dobro je što za razliku od nekih drugih stranaka, albanske političke partije Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću i što svoj politički interes podređuju tome", kazao je Gegaj za Pobjedu, komentarišući najavu jedinstvenog nastupa albanskih stranaka.

On je povodom zahtjeva dijela albanskih stranaka za garantovane mandate kazao da je DPS spremna da uvaži sve zahtjeve manjinskih partija koji su u skladu sa najvišim evropskim i demokratskim standardima.

Komentarišući to što više nema kazni za isticanje nacionalnih simbola, nakon izmjena zakona, Gegaj kaže da je u pitanju demokratsko i kvalitetno zakonsko rješenje, koje donosi potpunu slobodu u upotrebi nacionalnih simbola.

"Crna Gora je i ovim zakonom pokazala da gradi društvo jednakih uz uvažavanje svih evropskih standarda. Očigledno da je Crna Gora posvećena unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih zajednica i konstantno ulaže napore u promovisanju zaštite ovih prava. Takođe, jedan od osnovnih ciljeva države Crne Gore je i puna integracija manjinskih naroda, uz očuvanje njihove nacionalne posebnosti i zaštite njihovih prava. Crna Gora je zajednička kuća svih nacija i vjera koje u njoj žive, a multietnički sklad i tolerancija njena najveća vrijednost koju svi zajedno moramo čuvati i njegovati", rekao je Gegaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.