Joković: Opozicija da spremi platformu za fer izbore
Vladimir Joković

Joković: Opozicija da spremi platformu za fer izbore

Predstavnici opozicije trebalo bi da se sastanu i dogovore o minimumu uslova bez čijeg ispunjavanja neće ići na izbore. Opozicija bi trebalo da odredi svoje predstavnike za razgovore sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), rekao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je za Dan kazao da je SNP spreman da bude i domaćin jednog takvog sastanka, jer je od velikog značaja da on bude održan.

Po Jokovićevom sudu, ukoliko bi opozicija izašla na izbore sa biračkim spiskom kakav sada imamo, to bi bilo još jedno aminovanje pobjede DPS-a.

"Skupštinski odbor za izborne reforme završio je rad kako je jedino i mogao da ga završi. Na to smo upozoravali i to smo znali. Mislimo da bi opozicija trebalo da se dogovori o minimumu uslova bez čijeg ispunjavanja neće ići na izbore. Takođe, opozicija treba da odredi svoje predstavnike za razgovore sa DPS-om. Ako bi se oni oglušili na sve te zahtjeve opozicije i ako bi opozicija izašli na izbore sa biračkim spiskom kakav sada imamo, to bi bilo još jedno aminovanje pobjede Demokratskoj partiji socijalista", naglasio je Joković.

On je ocijenio da pri sadašnjem stanju stvari opozicija na raspolaganju ima dvije mogućnosti.

"Može da se dogovori i ide prema DPS-a sa platformom za poboljšanje izbrnog zakonodavstva ili da razmotri mogućnost bojkota predstojećih izbora, pa neka se DPS takmiči sam sa sobom. Posebno nakon ovako izglasanog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je, što je cjelokupna javnost mogla da vidi, izazvao velike proteste širom Crne Gore", istakao je Joković.

Kako je dodao, što se tiče SNP-a, mogu da budu domaćini opozicionog sastanka, ali i gosti, što nije od nekog velikog značaja.

"Sasvim je svjedno ko će biti domaćin. Važno je da se opozicija dogovori i pošalje delegaciju za razgovor sa DPS-om i da se kreira novo izborno zakonodavstvo, kako bi rezultate narednih izbora svi prihvatili. Ti izbori, kao što je poznato, treba da budu održani ove godine", kazao je Joković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.