Crna Gora oštro osuđuje iranske akcije protiv SAD
Darmanović

MVP

Crna Gora oštro osuđuje iranske akcije protiv SAD

Crna Gora oštro osuđuje nedavne iranske akcije protiv Sjedinjenih Američkih Država i snaga koalicija u Iraku koje su dovele u opasnost živote crnogorskih partnera i saveznika, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Iran je izveo raketne napade na dvije baze sa američkim vojnicima u Iraku kao odgovor na ubistvo generala Revolucionarne garde Kasema Solejmanija.

Iz MVP su kazali da mir i stabilnost ne mogu prevladati na Bliskom istoku sve dok se nastavlja nasilje, nemiri, mržnja i rat.

“Žao nam je što je Iran izjavio da namjerava da nastavi sa nuklearnim ambicijama, doprinoseći regionalnoj nestabilnosti”, objavio je taj resor na Twiteru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.