U 2019. izvršeno 91 samoubistvo
Foto: Ilustracija

Uprava policije

U 2019. izvršeno 91 samoubistvo

Za prvih 11 mjeseci prošle godine 91 osoba izvršila samoubistvo u Crnoj Gori, a najviše ih je zabilježeno u Podgorici, njih 27, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, najviše samoubistva u ovom periodu, nakon Podgorice, zabilježeno je u Nikšiću, 16.

Iz policije su agenciji MINA kazali da je 12 samoubistava registrovano u Herceg Novom, u Bijelom Polju 11, a u Baru devet.

Kako su dodali, na području Berana registrovano je osam samoubistava, Pljevalja pet, dok su u Budvi registrovana tri samoubistva.

Kada je u pitanju polna struktura, od registrovanog broja izvršioci samoubistava u 76,6 odsto slučajeva su osobe muškog pola.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.