Savez jači od smrti: Mama ne prestaje da vas voli, čak i kada umre
Ilustracija

Savez jači od smrti: Mama ne prestaje da vas voli, čak i kada umre

Dan kada izgubiš mamu će biti najgori i najtužniji dan u tvom životu. Kada ona ode, sve će se zauvijek promijeniti. Počećeš da osjećaš nešto što nisi ni znao da postoji. Razmišljaćeš o nečemu što ti nikad prije nije ni palo na pamet. Iznenadićeš se onim što do tada nisi primijetila.

To će biti nešto potpuno novo i slomiće ti srce.

Bez obzira koliko imaš godina, osjećaćeš da ovoj Zemlji nedostaje tvoja majka. Shvatićeš koliko ti je bila važna i draga. Koliko si je voljela, kako si njeno prisustvo i ljubav uzimala zdravo za gotovo. I tek kada izgubiš najdražu osobu, bukvalno te parališe jedna misao: "Gde je ona sada, u kojem svijetu?"

Reći ću vam gdje je: uz vas! Iako izgleda nevjerovatno, ali mama je uvijek uz vas. Ona zauvijek ostaje vaš anđeo čuvar koji vas nikad ne napušta i ne zaboravlja. Nemoguće je vjerovati u to, ali možete se zakleti da i dalje osjećaš njen miris, njeno prisustvo. Nećete moći da je dodirnete, da je dozovete, ali ona će uvijek biti pored vas. Ponekad će vam srce samo zapjevati riječi istinske sreće i reći ćete "Mama", iako nje već odavno nema.

Danima, mjesecima i godinama pitaćete se da li zna koliko ste je voljeli, koliko vam nedostaje, koliko vam znači... Krivica će vas izjedati svaki dan što više niste govorili da je volite, što više vremena niste proveli sa njom, što niste imali više vremena za vas dvije...

Minuti će prolaziti kao dani. Dani kao godine. Vrijeme će da stane, zarobljeno u jednom nesnosnom bolu. Jer upravo se to dešava kada nam iz života ode najdragocjenija osoba na svijetu - naša majka....

Nedostajaće vam njeni pozivi, boja njenog glasa, njen osmijeh, dodir... A pitanja će navirati i mučiti vas svojom težinom:

"Da li joj nedostajem?"

"Da li mi je rekla sve što je htjela?"

"Da li smo razgovarale o svemu važnom i značajnom?"

Vrijeme ne liječi te rane. A znate li zašto? Zato što sjećanje na mamu nikad ne blijedi. Tada ćete shvatiti da je mama uvijek uz vas. Ona će vas uvijek voljeti. Uvijek će biti tu, jer su vaše duše zauvijek spojene. To je savez jači od smrti. Ta ljubav je sam život.

Stil.kurir.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.