Branili se lažima: Hasanaj tvrdila da ona i sinovi nijesu imali pištolj da ubiju policajca
Foto: Vijesti.me/Luka Zeković

Branili se lažima: Hasanaj tvrdila da ona i sinovi nijesu imali pištolj da ubiju policajca

Albanska državljanka Nure Hasanaj (67) u istrazi je tvrdila da ona i njeni sinovi Lulzim (49) i Luan (43) Hasanaj nijesu sa zadnjeg sica policijskog vozila pucali na policajca Milutina Lekovića (41) jer, kako je kazala, nijesu imali pištolj.

Ona je tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli ,,da je tada njegov pištolj opalio“,piše Pobjeda.

Međutim, odbrana Nure Hasanaj opovrgnuta je iskazom kolege pokojnog Milutina Lekovića i policajaca koji su je zajedno sa sinovima Lulzimom i Luanom nakon kraće potjere uhapsili.

Njene tvrdnje pred višim državnim tužiocem opovrgao je i sadržaj video nadzora koji je zabilježio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da ubije Kilibardu.

Podsjećamo, nadzorne kamere sa poslovnice Prve banke u Igalu zabilježile su 15. decembra prošle godine da je Luan Hasanaj, nakon ispaljenog metka u potiljak policajca Milutina Lekovića sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila, u dva navrata pokušao da ubije i policajca Aleksandra Kilibardu, ali nije uspio u tom naumu jer je pištolj oba puta zakočio. 

Prema navodima naredbe za istragu, u koji je Pobjeda imala uvid, majka Nure i stariji sin Lulzim umišljajno su podstrekli sina i brata Luana Hasanaja da sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila "dacia duster“ puca u policajce Lekovića i Kilibardu kako bi izbjegli ispitivanje u policiji kojim bi se otkrio njihov nelegalan ulazak u Crnu Goru kao i njihova kriminalna prošlost.

Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Lulzima i Nire Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta.

Nure Hasanaj je pred tužiocem ispričala da je sa sinovima kod Ulcinja nelegalno ušla u Crnu Goru mjesec prije ubistva policajca Lekovića.

Na putu ka hrvatskoj granici, prema riječima Nure, zaustavila ih je policija.

Leković i Kilibarda su ih smjestili u policijski automobil, a njihovu kesu koju su prethodno pregledali stavili su u gepek.

Nure je pred tužiocem tvrdila da sa policijom nijesu imali nikakvog konflikta sve dok policajac koji je vozio automobil nije izvadio pendrek i njenog sina Luana udario po glavi.

– Već smo bili u gradu i tada je automobil kojim smo se vozili počeo nekontrolisano da se kreće i onda je udario u nešto. Drugi policajac je izvadio pištolj i mislim da je tada njegov pištolj opalio. Nijesmo nikog ubili. Istrčali smo iz vozila i ušli u taksi koji nas je vozio do nekog puta koji se radi. Tu smo izašli i krenuli prema Hrvatskoj – ispričala je Hasanaj u istrazi.

Prema njenim riječima, dok su išli kroz selo presreo ih je kombi sa policijom koja je počela da puca na njih.

– Ušli smo u policijski kombi i dok smo bili u kombiju policajci su nastavili da pucaju u nas i tada su pogodili Luana, koji nije imao pištolj – tvrdila je Nure pred tužiocem.

I njen sin Lulzim u istrazi je tvrdio da on, njegova majka i brat nijesu imali oružje, kao i da je incident u policijskom automobilu prespavao jer je invalid.

Sa druge strane, video snimak sa kamera Prve banke prikazuje kako su okrivljeni Lulzim Hasanaj i Nura Hasanaj pripremali ubistvo Milutina Lekovića.

– Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu nakon čega su se dali u bjekstvo. Način na koji su se ponašali nakon udara automobila ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene već o unaprijed dogovorenom lišavanju života Lekovića i bjekstva sa lica mjesta – navodi se u naredbi za istragu protiv ovih okrivljenih.

Nakon napada na Lekovića, Hasanaji su se dali u bjekstvo, ali nakon kraće potrage tri policajca uočili su bjegunce u naselju Sutorina.

Policajci su krenuli prema njima kako bi ih uhapsili, ali bjegunci su pružili otpor.

Prema iskazima policajaca, Luan Hasanaj je uperio pištolj prema njima i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavio sa prijetnjama policiji.

Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio.

Policajci su potom savladali Nure, Lulzima i Luana Hasanaja i stavili im lisice na ruke.

Sve troje okrivljenih su se u policiji branili ćutanjem, dok su Lulzim i Nure pred tužiocem ispričali svoje verzije događaja. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.