Hari i Megan se povlače sa dužnosti kraljevske porodice
Hari i Megan, foto: Getty Images

Žele finansijsku nezavisnost

Hari i Megan se povlače sa dužnosti kraljevske porodice

Vojvoda od Saseksa, princ Hari i njegova supruga vojvotkinja Megan Markl objavili su da se povlače s aktivnih dužnosti koje im nameće kraljevska porodica.

U kratkoj izjavi kraljevski je par poručio da za sebe žele stvoriti progresivnu novu ulogu unutar institucije, te da žele postati finansijski nezavisni.

U izjavi su takođe poručili da su odluku donijeli "nakon mnogo mjeseci promišljanja i internih odluka".

"Naravno, nastavićemo da u potpunosti podržavamo Njeno Visočanstvo", napisali su.

Dodali su kako se, uz podršku javnosti, osjećaju spremnim za tu odluku.

Poručili su da će svoje vrijeme odsad raspodijeliti između Sjeverne Amerike, gdje će takođe živjeti, i Velike Britanije, javlja BBC.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.