Pešić reagovao: Danilović zaboravio da dopiše ljubav prema Crnoj Gori
Nikola Pešić

Pešić reagovao: Danilović zaboravio da dopiše ljubav prema Crnoj Gori

Očigledno predsjednika Ujedinjene Crne Gore (UCG) Gorana Danilovića peku i otvorene optužbe Demokratskog fronta (DF) da je "podvio rep" u Skupštini Crne Gore prilikom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti od kojeg ovih dana, perom, brani crkvu, Srpstvo i Srbiju, jedino je zaboravio da dopiše ljubav prema Crnoj Gori, kazao je predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Pešić.

Podsjetimo, UCG osudila je potpisivanje Apela za osudu ugrožavanja mira u Crnoj Gori i regionu od strane Beograda, iza kojeg je do sada stalo oko 800 ljudi, među kojima su i brojni političari, intelektualci i javne ličnosti.

"Raspisao se Goran Danilović, u sutonu bljutave političke karijere, ne bi li nekako, u susret izborima, podigao svoj davno srozani rejting. I ne samo zbog toga - zna da će, ako se ikad 'skine' sa poslaničke plate, morati od nečega pristojno da živi. Taj egzistencijalni instinkt ga je nepogrešivo vodio od 'zamalo vojvode', preko partijskog blagajnika, lidera u pokušaju, do kolumniste Vijesti. I ne bi danas baš nikoga iznenadilo ako ga Vijesti, zahvaljujući plemenitosti narativa i tolerantnosti u ophođenju, uskoro angažuju kao ombudsmana", rekao je Pešić.

Pešić je kazao da su se Daniloviću od totalne političke marginalizacije počeli priviđati austrougarski pergamenti, političari iz "bivšeg života" i "crkvograditelji".

"Očigledno je da ga peče i činjenica da šta god je on do danas gradio - propalo je. Zato ga više niko ne poziva ni "na mobu". Stoga Danilović evo već dva mjeseca šalje božićne poslanice, i u Vijestima, i u Skupštini. Nazdravlja hrišćanski erga omnes - i vjernicima, i Predsjedniku države, i Predsjedniku Vlade, kao pravi vladika. Istina, nema on intimno takve ambicije, samo se trudi da fasadom podsjeća na produhovljenog političara, koji uvijek bira pravedan put, najisplativiji njemu lično", dodaje Pešić.

Pešić ističe da se Daniloviću trenutno najisplativijim učinilo da, kako kaže, brani crkvu - ni od koga, i hvali predsjednika Srbije - ni zbog čega.

"Sljedstveno, uskoro će ga opet primiti u Beogradu, da i njih blagosilja ne bi li mu obezbijedili taj jedan poslanički mandat. Nek' se Daka pripremi", zaključio je Pešić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.