Stanovi za VCG i MO u još nekoliko gradova
Foto: VCG

Stanovi za VCG i MO u još nekoliko gradova

U cilju rješavanja stambenih potreba pripadnika Vojske Crne Gore i zaposlenih u Ministarstvu odbrane (MO), osim u Danilovgradu, planirana je izgradnja stambenih zgrada u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Baru, kazala je generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse u MO, Alma Ljuljanaj Jovićević.

Iz MO ranije su najavili da bi stambena zgrada za pripadnike VCG i MO u Danilovgradu, u kojoj će biti izgrađeno 68 stanova, trebalo da bude završena na jesen ove godine.

Ljuljanaj Jovićević rekla je agenciji MINA da je za rješavanje stambenih potreba pripadnika VCG i zaposlenih u MO u narednom periodu planirana i izgradnja stambeno poslovnih objekata u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima i Baru.

„Za izgradnju stambeno poslovnih objekata u Podgorici stvorene su planske pretpostavke da se na četiri lokacije može izgraditi 655 stanova. Tokom ove godine započećemo proceduru za izgradnju zgrade na jednoj od lokacija“, kazala je Ljuljanaj Jovićević, prenosi MINA.

Kako je navela, Skupština opštine Nikšić odlučila je da se radi izgradnje stambenog objekta MO prenese, bez naknade, pravo raspolaganja na građevinskom zemljištu površine oko 3,86 hiljada metara kvadratnih, koje se nalazi u zahvatu detaljnog urbanističkog plana „Podtrebjesa“.

Skupština opštine Nikšić, kako je objasnila, tom Odlukom oslobodila je MO obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Ljuljanaj Jovićević kazala je da je u Baru, na lokaciji Popovića ekonomija, predviđena izgradnja dva stambena objekta sa ukupno 100 stambenih jedinica.

„Nakon okončanja postupka restitucije, čiji postupak je u toku, biće stvoreni uslovi za početak gradnje navedenih stambenih objekata“, rekla je Ljuljanaj Jovićević.

Ona je kazala da je sa opštinom Pljevlja u toku postupak poravnjanja da se na lokaciji Mali logor, na kojoj je po važećem planskom dokumentu predviđena stambena izgradnja, MO oslobodi plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Tako bi, kako je navela Ljuljanaj Jovićević, bili stvoreni uslovi da i na toj lokaciji u narednom periodu mogu da grade stambeno poslovne objekte.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.