Zimska turistička sezona na sjeveru Crne Gore u punom jeku
Foto: Infobiro

Fali snijega

Zimska turistička sezona na sjeveru Crne Gore u punom jeku

Zimska turistička sezona na sjeveru Crne Gore je u punom jeku, a protekle sedmice su se stekli uslovi za skijanje na Žabljaku, metropoli crnogorskog planinskog turizma.

Kako prenosi Infobiro, ljubitelji planinskih sportova već treći dan mogu da svoje vještine oprobaju na skijalištu Savin kuk.

Direktor tog skijališta Milutin Tomić kazao je da su u protekla tri dana imali padavina, ali to nije dovoljno da kompletna Skijališta stave u funkciju.

„Trenutno je u funkciji ski lift broj 14 i snoubord skijaška staza dužine 600 metara, kao i žičara Savin kuk 1 i Savin kuk 2, ali samo za panoramsko razgledanje. Budući radimo sa umanjenim kapacitetom, mogu reći da smo zadovoljni sa posjetom“, kazao je Tomić.

On je rekao da Skijalište Savin kuk radi svakog dana od deset do 16 sati, i da dnevno imaju od 300 do 500 skijaša.

"Ove godine ski pas iznosi osam eura za djecu i 13 za odrasle. Ove godine smo uveli i jednočasovni ski pas, tri eura za djecu a pet za odrasle. Takođe smo uveli i povoljnost za osobe starije od 60 godina, za njih dnevni ski pas iznosi deset eura", naveo je Tomić.

On je dodao da se nadaju da če u narednom periodu imati nove sniježne padavine, i da će Skijalište raditi punim kapacitetom.

Poslovanjem su zadovoljni i na Javorovači, kazao je Vuk Popović, direktor preduzeća "VZ sport", koje je zakupilo to skijalište.

"Možemo reći da smo zadovoljni, iako skijalište ne radi punim kapacitetom. Uključen je samo bebi lift, veliki ne radi zbog male količine snijega. Posjeta je solidna, imamo već prepoznatljivu školu skijanja, i nadamo se još većem odazivu", rekao je Popović.

I skijalište Javorovača je otvoreno svakog radnog dana od deset do 16 sati, a ove godine biće domaćin sada već regionalno prepoznatog ski kampa za najmlađe.

"Ski kamp ove godine radi od 19. janura, a trajaće do 26. januara. Druga grupa je od 2. do 9. februara. Cijena ski kampa sa boravkom od sedam dana i kompletnom ski opremom iznosi 300 eura. Takođe, dnevni ski pas za djecu je pet, a za odrasle osam eura", dodao je Popović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.