Litija i moleban u Beogradu:  Mladići u srpskoj i crnogorskoj nošnji nosili ikonu Bogorodice
Foto:RTS

Litija i moleban u Beogradu: Mladići u srpskoj i crnogorskoj nošnji nosili ikonu Bogorodice

U Beogradu je održan molitveni skup podrške narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i u svim srpskim krajevima, koji je organizovala Srpska pravoslavna crkva.

Litija se kretala od Terazija ka Hramu Svetog Save ispred kojeg je služen moleban Presvetoj Bogorodici.Moleban je služio episkop remezijanski Stefan sa sveštenstvom Hrama Svetog Save. 

Na čelu litije bili su sveštenici, a dvojica mladića u srpskoj i crnogorskoj narodnoj nošnji nosili su veliku ikonu Bogorodice, javlja RTS.

Nošen je i veliki transparent "Vreme je Božije pravde", kao i "Bez Kosova smo kao čovek bez srca".

Srpska pravoslavna crkva ranije je pozvala na molitveni skup podrške stradalom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima.

Na sajtu SPC navedeno je i da patrijarh Irinej "upućuje molitve Gospodu da urazumi ljude koji vode Crnu Goru da prekinu sa nasiljem i otimanjem crkvene imovine".

Saobraćaj u centru grada bio je blokiran tokom litije, pa vozila nisu mogla da prođu potez od Terazija do Autokomade.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.