Janović: Ne postoji država na svijetu koja srazmjerno svojoj veličini ima takve sportiste
Nikola Janović

"Postignuti su zadovoljavajući rezultati"

Janović: Ne postoji država na svijetu koja srazmjerno svojoj veličini ima takve sportiste

Mnogo projekata, mnogo posla ali i mnogo prepreka, međutim postignuti su zadovoljavajući rezultati. Sumirajući godinu iza nas, ministar sporta i mladih Nikola Janović istakao je da je sportska oblast danas u Crnoj Gori uređenija nego ikada, a da su sportisti zadovoljniji.

“Podsjetiću da smo postali ubjedljivo vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sportiste, a crnogorska Vlada je jedna od rijetkih u Evropi koja ima takve beneficije za naše sportiste. Sada smo izveli na čistac klubove i nacionalne sportske saveze koji zaista rade u interesu sporta i sportista", naveo je Janović.

Prema njegovim riječima radilo se mnogo na sportskoj infrastrukturi.

"Podsjetiću da je adaptirano 41 sportsko igralište od formiranja Ministarstva sporta i mladih jer želimo da što veći broj djece uključimo u sport, da im obezbijedimo da to rade u boljim i adekvatnijim uslovima. Takođe, podržali smo u rekordnom iznosima po konkursu nacionalne sportske saveze. Za preko 400 talentovanih sportista opredijelili smo novac kroz sportske saveze da praktično imaju stipendije. Ono što me posebno raduje kao ministra sporta i mladih jeste podatak da u protekle nepune dvije godine imamo blizu 350 medalja u mlađim kategorijama, što je za blizu 50 odsto više nego što je ranije bio slučaj”, kazao je Janović za Novu M..

Janović ne krije zadovoljstvo zbog najviših ocjena koje je dobio njegov resor, pa čak i od laičke javnosti.

“Prija kada su takve ocjene i kada vidite da građani imaju takvo povjerenje u ono što radite. To smatram kao obavezu više, da nastavimo u istom ritmu, da nastavimo istom dinamikom i da zaista i u narednoj godini u tom polju postižemo još bolje rezultate”, istakao je Janović.

Upitan da li je zadovoljan načinom na koji crnogorski sportisti predstavljaju svoju državu, Janović kaže da ne postoji država na svijetu koja srazmjerno svojoj veličini i broju stanovnika ima takve sportiste i takve sportske rezultate.

"Na to sam uvijek ponosan, zato se sa posebnom brigom kao Vlada odnosimo prema našim sportistima i to ćemo raditi i ubuduće", rekao je on.

Na pitanje da li mu kao nekadašnjem vrhunskom sportisti nedostaje igranje pod crnogorskom zastavom, Janović je odgovorio da ponekad zaista nedostaje, to su kako je kazao neki trenuci koji će ga pratiti do kraja života jer ono što je postigao igrajući za reprezentaciju Crne Gore, predvodivši reprezentaciju kao kapiten je zaista za njega bila čast i privilegija.

"I dan danas se često sjećam trenutaka kada sam sa svojim saigračima osvajao medalje na najprestižnijim takmičenjima”, dadaje Janović.

Do kraja mandata ostalo je još nekoliko mjeseci, upitan da li bi želio da nastavi i da li se možda pokajao što je sportsku priču nastavio na malo drugačiji način, Janović navodi da se nikad nije pokajao zbog toga, ovo je kako je kažao veliki izazov i odgovornost.

"Biti ministar u Vladi Crne Gore je čast i privilegija, sa druge strane kao što sam rekao velika odgovornost. U politici ne možete unaprijed da planirate, zato sam uvijek fokusiran samo na ono što trenutno radim. Postizanjem još boljih rezultata ministarstvo na čijem je čelu, doprinosi kompletnom radu Vlade", zaključuje Janović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.