Đikanović dobila otkaz
Đikanović,foto: Mara Babović/Pobjeda

Đikanović dobila otkaz

Rukovodstvo FOS Media portala saopštilo je danas da je glavna i odgovorna urednica tog medija Anđela Đikanović dobila otkaz.

Kako su kazali iz FOS-a to je odlučeno zbog ozbiljne profesionalne greške i kršenja novinarskog kodeksa.

"Napominjemo da nismo upoznati sa motivom i razlogom koji stoji iza nesmotrenog postupka bivše urednice, i smatramo da je istim načinila veliku štetu svim zaposlenim i firmi u cjelini.

Takođe, napominjemo da je Anđela Đikanović zaposlena na portalu FOS Media od njegovog osnivanja i da je sve svoje novinarske zadatke obavljala izuzetno profesionalno i odgovorno, čime je i zaslužila mjesto urednice. Jučerašnja objava je prva profesionalna greška u njenom dosadašnjem radu", saopšteno je.

Oni su se pridružili apelima udruženja novinara na nadležne organe da Anđeli omoguće da se brani sa slobode za sve eventualne optužbe.

Podsjećamo, policija je juče ocijenila da je Anđela Đikanović kao glavna i odgovorna urednica portala FOS media, te i kao autor teksta koji je juče objavila na ovom portalu pod naslovom “FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan” u kojem se navodi da će “oko 250 pripadnika ROSU – specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici”, izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija.

Osumnjičenoj je sinoć nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) određeno zadržavanje do 72 sata. Advokat Vuksanović najavio je žalbu na odluku ODT-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.