Zlatni globusi za
Ekipa filma "Bilo jednom u Holivudu", foto: Reuters

Zlatni globusi za "Bilo jednom u Holivudu" i "1917"

Drama o prvom svjetskom ratu "1917" i "Bilo jednom u Holivudu" osvojili su nagradu Zlatni globus u kategoriji drame, odnosno komedije na svečanoj dodjeli nagrada na Bevrli Hilsu u Los Anđelesu.

Film reditelja Sema Mendesa "1917" je u kategoriji najbolje drame pobijedio favorite "Irca" i "Bračne priče", dok je nostalgični "Bilo jednom u Holivudu" osvojio nagradu kao najbolja komedija uz još dvije velike nagrade - Zlatni globus za najbolji scenario, koji je pripao Kventinu Tarantinu i Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca, koji je završio u rukama Breda Pita,prenosi Hina.

Veliki gubitnik večeri ispao je "Irac" Martina Skorsezea, koji je imao pet nominacija a na kraju nije osvojio ni jedan Zlatni globus.

Najbolja glumica u kategoriji drame je Rene Zelveger koja je glummila Džudi Garland u istoimenom filmu, dok je Hoakinu Feniksu otišla nagrada za najboljeg glumca za ulogu Džokera.

U kategoriji komedije ili mjuzikla najboljom glumicom je proglašena Awkwafina (The Farewell), dok je Taron Egerton (Rocketman) slavio u kategoriji najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu.

Britanski reditelj Sem Mendes osvojio je Zlatni globus kao najbolji reditelj.

Najboljom televizijskom kratkom serijom ili filmom proglašena je BBC-ijeva serija o nuklearnoj katastrofi "Černobil".

Nagrada za životno djelo pripala je dobitniku dva Oskara i četiri Zlatna globusa Tomu Hanksu za velika dostignuća u filmskom svijetu u kojemu je poznat i kao filmski producent, a ne samo kao glumac.

Svečanost dodjele je rekordni peti put vodio britanski komičar Riki Džervejs.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.